یک جوان دانش آموخته مهندسی کشاورزی با سرمایه یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان و احداث گلخانه در پشت بام منزل به شغل مورد نظر و درآمد کافی رسید. وحید پسرکلو متولد سال ۱۳۶۳ ، فارغ التحصیل رشته مهندسی کشاورزی گرایش اقتصاد کشاورزی از دانشگاه پیام نور گرگان است. او در کنار فعالیتهای خدمات کامپیوتری در مغازهاش توانسته با دریافت وام از بسیج سازندگی، در پشت بام خانهاش گلخانهای راه اندازی نماید.
این فعال اقتصاد مقاومتی میگوید: از دوران کودکی در روستا بودم با محیط روستا و طبیعتش انس گرفتم و با توجه به علاقه ای که به طبیعت و کشاورزی داشتم، رشته دانشگاهی خودم را کشاورزی انتخاب کردم. البته در شمال کشور اکثر جوانان به طبیعت و گل و گیاه گرایش دارند اما من احساس کردم که جنس علاقه من به گل و گیاه با بقیه فرق دارد. متوجه شدم که علاقمندی بسیاری به گل دارم. او با اشاره به فعالیتهای دوران دانشجوییاش اشاره کرد: در دوران دانشجویی فکر کنم، سال های ۸۴ یا ۸۵ بود که به فکر ساخت گلخانه افتادم، اولین بار بود که یک گلخانه در حیاط خانه مان درست کردم و چند بوته خیار گلخانهای کاشتم و به یاد دارم اولین محصول گلخانهام را برای استادم بردم.
بعدها حیاط خلوت خانه که چند متر بیشتر نبود را به گلخانه ای کوچک تبدیل کردم و چند نوع گل معمولی که در بیشتر خانه ها پیدا میشد را پرورش دادم. در ابتدا به صورت تجربی کار می کردم و تجربه کمی داشتم اما سال به سال به دانشام افزوده شد و در کارم موفقتر شدم. سال ۹۳ از بسیج سازندگی وام گرفتم و یک گلخانه ۲۰ متری احداث کردم و همچنین سازه گلخانه ۵۰ متری را ساختم . در ابتدا چون تعداد گلها کم بود، برای سال اول گلخانه ۲۰ متری را فعال کردم و از انجا درآمدزایی داشتم. گلخانه ۲۰ متری یک میلیون و سیصد هزار تومان و گلخانه ۵۰ متری تقریبا با پوشش پلاستیک UV و سایبان دو میلیون هزینه برداشت. البته جنس سازه گلخانه های من، از آهن می باشد که نسبت به لوله های گالوانیزه هزینه کمتری در بردارد. البته برای شروع کار مناسب بود. در ابتدا پدرم مخالف بود، ولی با دیدن موفقیتم با کارم موافقت کرد.
وی اظهار کرد: در ابتدا پدرم با ساخت گلخانه روی پشت بام مخالف بود البته دلیل پدرم هم بادگیر بودن پشت بام بود اما با ساخت گلخانه و پرورش گل مخالف نبود. سال ۹۲ گلخانه ای روی پشت بامی که الان گلخانه ۵۰ متری هست، ساختم البته هزینه زیادی هم کردم، اما چون اصولی نبود و سازه مناسبی نداشت، سال ۹۳ در طوفان شدید در بهار و تابستان به کلی ویران شد.
اما نا امید نشدم و به واسطه وامی که مرداد ماه سال ۹۳ از بسیج سازندگی وام گرفتم، در ابتدا با مشورت با دوستانم آقایان محسن علیپور( دکتری ماشین آلات کشاورزی) و حسن پسرکلو( کارشناس معماری) ، طرح اولیه را طراحی و محاسبات رو انجام دادیم تا به صورت اصول مهندسی و آیرودینامیک، سازه ای طراحی کنیم که در برابر بادهای شدید مقاوم باشد.
بعد از ساخت در پاییز ۹۳ گلخانه ۲۰ متری را فعال کردم، چون تعداد گلها کم بود. و در سال ۹۴ به واسطه اینکه تعداد گلها زیاد شده بود، گل خانه ۵۰ متری را فعال کردم . پاییز و زمستان سال ۹۴ برعکس سالهای قبل، سالی بود که بادهای خیلی شدید و طوفانی میوزید، اما سازه گلخانه مناسب بود و در برابر بادهای شدید دوام آورد. ولی با اراده و تلاش توانستم بر مشکلات پیروز شوم و کارم را توسعه دهم.
وحید با اشاره به کمک همسرش گفت: با توجه به سرمایه گذاری اندکی که داشته ام و سود متناسبی که عایدم شده از درآمدم راضی هستم اما هنوز در ابتدای راه هستم و خیلی زمان می برد که حاصل درآمد این کار و فعالیتم را ببینم. اما اگر تعداد گلهایم بیشتر شود، درآمدم هم به طبع بیشتر خواهد شد. در کل درآمد حاصله از پرورش گل و گیاه را اگر با سرمایه، زمان و فضایی که صرف اینکار کرده ام، بسنجیم درآمد خوب و مناسبی دارد.
در کار گلخانه همسرم خیلی کمکم می کند، در چیدمان گلدان ها در گلخانه و مرتب کردن گل ها، هرس و حذف شاخه ها و برگ های پیر گل ها ، قلمهگیری و تعویض خاک گل ها، اینها کارهایی هست که همسرم به من کمک میکند. او میگوید: گاهی همسایه ها و دوستان را به دیدن گلخانه میبرم، وقتی داخل گلخانه را میبینند خیلی تعجب میکنند و فکر نمیکردند که چنین فضای زیبا و شادابی بالای این ساختمان باشه با اینکه اطلاع داشتن که این بالا گلخانه است. به نظر خودم شاید تعداد کمی از مردم مینودشت بدونند که چنین گلخانهای در مینودشت وجود دارد.